Historie

Gjenbruke plastsøppel som råstoff
Selskapet ble etablert i oktober 2015, og har etter det vert et tradisjonelt rotasjonsstøperi for plastprodukter i HDPE kvalitet. Hovedaktiviteten har vært produkter tilpasset den enkelte kunde hvor vi i de fleste tilfeller har laget støpeformene til produktene selv eller gjennom vårt kontaktnett, for så å støpe produktet og til slutt klargjøring. Alt på ett sted!
01.07.20 Nå har vi etablert panteordning: Alle våre produkter kan gjenvinnes inn i nye produkter. Det betyr at vi tar imot produkter produsert hos oss til videre miljømessig foredling som en panteordning i forbindelse med kjøp av nye produkter.
01.07.20 Nå kan vi produsere produkter av 100% gjenvunnet plast søppel: Dette er med industrisøppel som råstoff og produktet blir meget sterkt og kan sammenlignes med ren HDPE. Foreløpig i fargen sort, se våre eksempler under fanen produkter.
15.06.20 fikk vi støtte av Innovasjon Norge og Handelens Miljøfond: Til å videreutvikle konseptet til nye produkter. I skrivende stund er vi i kontakt med flere aktuelle samarbeidspartnere som vi håper vil satse fremover med oss. For deg som tenker at det vi holder på med er interessant i forhold til det å utnytte plastsøppel som råvare, er det bare å ta kontakt med oss.
01.05.20 ferdigstilte vi Oslo Bøtta produsert i 80% gjenvunnet plast som råvare: Kragerø Kommune kjøpte inn søppelbøttene til sentrum av Kragerø. Disse beholderne er gjort smarte gjennom at de er utstyrt med en chip, som varsler tømming, velt og brann. Sommeren 2020 testes disse ut i samarbeid med leverandøren Miljø og Sikkerhet AS. Vestfold og Telemark fylkeskommune og flere kragerøbedrifter har nå kjøpt disse spesielle bøttene.
14.02.20 fikk vi med Avfall Norge på dette prosjektet, som støttet oss gjennom PReP 2020. Resultatet av dette samarbeidet resulterte i utvikling av den tradisjonelle «Oslo bøtta i , (design Nygren Design)
22.01.20 fikk vi støtte av Omstillingsfondet i Kragerø kommune:
Til å utvikle satsningen vår videre. Målet var å kunne utvikle en sammensetning av forskjellige plasttyper slik at vi kunne fremstille produkter av hele 80% plastsøppel.
15.12.2019 kjørte vi vår første prøvestøp med ca 50% gjenvunnet plastsøppel som råstoff. Det ble en suksess, så bra at plastsøppel leverandøren Replast AS måtte ta med seg testbøtta («Oslo bøtta» design Nystrøm Design) for å vise den frem. Dette hadde ingen andre gjort før. Det er det unike, ingen innenfor rotasjonsstøp som vi kjenner til kan gjenbruke husholdningsavfall av plast i Norge eller i utlandet.
15.09.2019 tok Plastinor et veivalg, vi skulle bli en miljøbedrift innen rotasjonsstøp av plastprodukter. Vi satte oss 3 målsetninger:
- Gjenbruke plastsøppel som råstoff.
- Vi skulle være innovative
- Vi skulle ta en posisjon innenfor en litt konservativ bransje
Resultatet ble at vi skulle teste ut gjenbruk av plastsøppel inn i nye produkter i størst mulig grad. Vi hadde en testperiode på 3 mnd, før vi sammen med plastkjemiker Ronny Ervik kunne kom frem til en mulig måte å få dette til på.